Sastojci:
Za koru:
6 žumanaca
180 gr šećera
125 gr badema
8 belanaca
70 gr brašna
Za fil:
10 žumanaca
210 gr šećera
50 gr brašna
šipka vanile
1/2 l mleka
230 gr maslaca
Torta od samo dva sastojka: Slasna, kremasta a još i posna (RECEPT)
Priprema:
Umutiti 6 žumanaca sa 180 grama šećera, pa dodati 125 grama obarenog, oljuštenog i samlevenog badema, sneg od 8 belanaca i 70 grama brašna. Kalup prethodno namazati maslacem,posuti brašnom, sipati u njega testo i peći.
Za fil:
10 žumanaca dobro izmešati sa 210 grama šećera, 50 grama brašna, dodati šipku vanile. Sve mešati u manjem sudu i tu sipati po malo jednu polovinu litre mleka.
Kuvati krem na šporetu i to na srednjoj vatri, neprestano mešajući. Kad je krem gust skinuti sa šporeta i mešati dok se ne ohladi. U tako ohlađen krem umešati 230 grama maslaca. Pečenu tortu iseći na tri dela i filovati je ovim kremom.
Okolo i odozgo namazati tortu istim kremom, pa je posuti uzduž isečenim bademima. Do upotrebe, ovu tortu držati na ledu.