Mus uz malo voća...

Otkrijte tajnu svakog kulinarskog remek-dela: Napravite ukusnu snežnu čaroliju od bele čokolade

0
Ovaj slatkiš poslužen tako da se ne zna da li je lepše gledati ga ili uživati u njegovom ukusu! Veliki kulinari otkrili su tajnu kako dostići onaj divni kontrast boja koji će u ovakvoj prilici izgledati poput prave magije.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

175 gr bele čokolade


90 ml mleka


2 belanceta


1/4 kašičice soka od limuna


225 ml slatke pavlake

 

Priprema:

 

Otopite čokoladu i pomešajte s mlekom, piše Lisa. Ostavite na sobnoj temperaturi. Umutite belanca u sneg i dodajte mu limunov sok radi čvrstine pa polako dodajte u čokoladu s mlekom.

 

Poslastica vredna truda: Kadaif

 

Umutite pavlaku u šlag pa i to dodajte u mešavinu. Sipajte u čaše i ostavite da se hladi najmanje 2 sata. Dekorišite po želji.

makonda-tracker