Otkrivamo

Zimski hit: Kroz hladne dane uz vitaminsku salatu zdravlja!

0
Ispratite recept te napravite ovu ukusnu zimsku satalu. Mediteranski pojas naprosto se "kune u nju", odlična je za vaše zdravlje, a lepa je i na oko pa privlači i one koji nisu vični isprobavanju raznih jela...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

100 g patlidžana


So


2 cikorija salate


4 kašike maslinovog ulja


Po 1/2 crvene i zelene paprike


Sok od jednog limuna


Biber


Malo šećera


Kašika kapra


Nekoliko grančica peršuna

 

Priprema:

 

Oprati plavi patlidžan, obrisati ga i iseći na šnite debele oko 2 cm, posoliti i ostaviti da stoji oko pola sata, a zatim ocediti. Očistiti cikoriju, pokidati listove, oprati je, ako su listovi veliki mogu se iseći na manje. Oprati paprike, očistiti i iseći na trake. Dobro zagrejati maslinovo ulje i u njemu propržiti kolutove plavog patlidžana sa obe strane, dok ne dobije lepu zlatnožutu boju i hrskavu koru.

 

Kraljevsko predjelo: Mimoza salata sa makaronama

 

Za sos izmešati sok od limuna sa solju, biberom i šećerom. Mešajući dodati dve kašike ulja. Na četiri tanjira poređati listove cikorije, pečene šnite plavog patlidžana i isečene paprike. Zatim sve posuti sa malo kapra i preliti pripremljenim sosom. Oprati peršun, dobro ga otresti od vode i iskidati listiće sa drščica. Garnirati sa listovima peršuna i servirati kao prilog bareni krompir ili uz baget.

makonda-tracker