icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Jeftino, dostupno, jednostavno

Idealno rešenje za belance: Akvafaba, otkriće za sve vegane i vegetarijance

Podeli:

  • 2
Da li ste već čuli za akvafabu? Nju su nedavno "otkrili" kuvari Gus Vohlt i Džoel Rosel i vrlo brzo je osvojila vegetarijansku i vegansku naciju!
foto: Youtube screenshot
foto: Youtube screenshot

Akvafaba je neutralnog mirisa i ukusa pa se može koristiti za pripremu kako slatkih tako i slanih poslastica. Korišćenje soka iz tegle je najlakši način, iako će vam i voda u kojoj ste kuvali leblebije ili pasulj dati slične rezultate uz malo više truda.

 

Čak i voda iz upakovanog tofua je akvafaba! Ukoliko je vaša akvafaba previše vodenasta, možete smesu zgusnuti kuvajući je na laganoj vatri dok ne postane iste konzistencije kao i belance.

 

Vegetarijanski kulinarski trikovi za idealnu posnu kuhinju

 

Ako koristite akvafabu za pravljenje poslastica čije bi testo trebalo da bude mekano ne zaboravite da je prvo umutite dok ne postane bela i penasta (postaće čvrsta, bela i penasta kao kad mutite belance), a zatim umešate u testo. S akvafabom možete praviti i odlične proteinske palačinke, samo imajte na umu da se te palačinke peku na nešto slabijoj vatri i brže su gotove.

 

foto: Youtube screenshot

Kao zamenu za jedno jaje dovoljno je koristiti tri kašike akvafabe, ali ne morate se držati tog pravila.

Inicijalizacija u toku...