TOPI SE U USTIMA

Ovaj slatkiš možete da jedete a da nemate grižu savesti: Dijetalni kolač koji ćete brzo spremiti (RECEPT)

0
Čokoladni kolač je mnogim omiljeni dezert, ali ovakva poslastica je često vrlo teška, zasitna i prepuna šećera i praznih kalorija. Ako želite da isprobati ekspresnu verziju popularnog slatkiša, napravite ovaj dijetalni čokoladni kolač...
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Priprema:

 

1. U činiji za miksanje stavite prvu grupu sastojaka (brašno, šećer, kakao, so, prašak za peciva i sodu bikarbonu).
2. U posebnoj posudi izmešajte sastojke iz druge grupe, dodajte ih prvima, pa sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu i glatku smesu.
3. Zagrejte pola šoljice vode i kada prokuva dodajte je u smesu, pa sve dobro izmešajte.

 

Zbog ove torte se uvek traži parče više: Oduševite sve i napravite čuvenu posnu tortu sa pivom (RECEPT)


4. Zagrejte rernu na 180 stepeni, smesu sipajte u kalup, pa pecite oko 30 do 40 minuta.

 

Kolač isecite na 12 kriški kada se ohladi i poslužite. Svaka kriška ima 200 kalorija, pa tako možete lakše da kontolišete njihov unos.

 

SASTOJCI

1. grupa sastojaka: 3/4 šoljice brašna

1 šoljica šećera (bolje smeđeg ili kokosovog)

2 pune kašike kakaa u prahu

1 kašičica soli

1 kašičica praška za pecivo

3/4 kašičice sode bikarbone

2. grupa sastojaka: 1 jaje

1/2 šoljice mleka

2 kašike ulja

1 kašičica ekstrakta vanile

1/2 šoljice vode

 

 

 

 

 

makonda-tracker