Markantan turski glumac Čagataj Ulusoj osvaja sve dame svojim šarmom i izgledom, ali ovaj put će sve oboriti s nogu svojim fantastičnim receptom!
Probajte punjeni patlidžan po receptu Emira iz serije "Zvala se Feriha", piše Lisa.
Zbog jače građe ovaj momak visok 190 centimetara, težak 82 kilograma, veoma vodi računa šta jede i uz to se redovno bavi sportom.
Šećer i beli hleb uopšte ne konzumiram. Mlečne proizvode obožavam, ali ponekad moram da ih se lišim. I pre svake uloge obavezno praktikujem dijetu."
A voli, kaže, sva jela iz tradicionalne turske kuhinje. Ipak, postoji jedno kojem nije u stanju da kaže ne, po cenu da prekrši strogi režim ishrane.
To je karnijarik, iliti punjeni patlidžan, koji najbolje pravi - njegova mama.
Recept za punjeni patrlidžan možete pronaći na sledećoj strani
Punjeni patlidžan po receptu Čagataja Ulusoja
Sastojci:
200 g mlevenog mesa
6 manjih patlidžana
2 glavice crnog luka
2 paradjza
8 zelenih papričica
4 čena belog luka
1 kašika sosa od paradajza
ulje, so, biber, aleva paprika
Priprema:
Patlidžan oljuštiti na trake (1 red ljušten, 1 sa korom) i ostaviti pola sata u slanoj vodi. Nakon toga ga dobro isprati, osušiti kuhinjskim ubrusom ili (papirnim), i pržiti na malo ulja.
Glumica obožava specijalitet iz Antepa: Feriha ovako sprema bejran čorbu (FOTO)
Ispržiti i papričice, pa na istom ulju propržiti seckani luk, dodati mleveno meso i još malo pržiti. U to dodati 2 oljuštene i iseckane papričice, paradajz, so, biber i alevu papriku.
Bio joj je neveran: Cela Turska bruji da se Onur Sajlak i lepa Asi RAZVODE?! (FOTO)
Preko toga preliti čašu vode i krčakti oko 5 minuta. Patlidžane prepoloviti, izdubiti sredinu i napuniti filom od mesa. Na svaki staviti po krišku paradajza, čen belog luka i prženu paprčicu. Kašiku sosa razmutiti u malo tople vode pa time preliti patlidžan. Peći oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.
Tekst: Milena Ranisavljević