Kuvajte sa poznatima

Zbog ovakvog ukusa, čak i ON prekrši dijetu: Emir iz serije Zvala se Feriha ima recept koji ćete obožavati! (FOTO)

1
Momak koji je osvojio srca mnogih žena otkriva da dosta vodi računa o svojoj ishrani, ali ovom receptu čak ni on nije odoleo!
foto: Instagram
foto: Instagram

Markantan turski glumac Čagataj Ulusoj osvaja sve dame svojim šarmom i izgledom, ali ovaj put će sve oboriti s nogu svojim fantastičnim receptom!

Probajte punjeni patlidžan po receptu Emira iz serije "Zvala se Feriha", piše Lisa. 


Nekad uspešna turska glumica, a danas je otišla u potpuno druge vode: Pogledajte čime se bavi lepotica iz serije Zvala se Feriha (FOTO)

 

Zbog jače građe ovaj momak visok 190 centimetara, težak 82 kilograma, veoma vodi računa šta jede i uz to se redovno bavi sportom.

Šećer i beli hleb uopšte ne konzumiram. Mlečne proizvode obožavam, ali ponekad moram da ih se lišim. I pre svake uloge obavezno praktikujem dijetu."

 

A photo posted by Cagatay Ulusoy (@cagatayulusoy) on

 

A voli, kaže, sva jela iz tradicionalne turske kuhinje. Ipak, postoji jedno kojem nije u stanju da kaže ne, po cenu da prekrši strogi režim ishrane.

 

To je karnijarik, iliti punjeni patlidžan, koji najbolje pravi - njegova mama.

 

Recept za punjeni patrlidžan možete pronaći na sledećoj strani

 

 

 

 

Punjeni patlidžan po receptu Čagataja Ulusoja

 

Sastojci:

 

200 g mlevenog mesa

6 manjih patlidžana

2 glavice crnog luka

2 paradjza

8 zelenih papričica

4 čena belog luka

1 kašika sosa od paradajza

ulje, so, biber, aleva paprika

 

Priprema:

 

Patlidžan oljuštiti na trake (1 red ljušten, 1 sa korom) i ostaviti pola sata u slanoj vodi. Nakon toga ga dobro isprati, osušiti kuhinjskim ubrusom ili (papirnim), i pržiti na malo ulja.

 

Glumica obožava specijalitet iz Antepa: Feriha ovako sprema bejran čorbu (FOTO)

 

Ispržiti i papričice, pa na istom ulju propržiti seckani luk, dodati mleveno meso i još malo pržiti. U to dodati 2 oljuštene i iseckane papričice, paradajz, so, biber i alevu papriku.

 

Bio joj je neveran: Cela Turska bruji da se Onur Sajlak i lepa Asi RAZVODE?! (FOTO)

 

Preko toga preliti čašu vode i krčakti oko 5 minuta. Patlidžane prepoloviti, izdubiti sredinu i napuniti filom od mesa. Na svaki staviti po krišku paradajza, čen belog luka i prženu paprčicu. Kašiku sosa razmutiti u malo tople vode pa time preliti patlidžan. Peći oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.

 

foto: Profimedia

 

 

Tekst: Milena Ranisavljević

makonda-tracker