Senzacionalno

Topla čokolada sa vinom? Nezaboravni slatki napitak (SA DODATKOM ŠLAGA)

0
Kada dodate crno vino u toplu čokoladu dobićete sve najbolje praznične ukuse i arome u jednom. Ova genijalna kombinacija svakako će postati piće kome ćete se iznova i iznova vraćati tokom zimske sezone.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Zapravo, toliko je dobro da ćete se upitati zašto ga niste pili tokom cele godine! Još jedna od prednosti ovog slatkog i ekstravagantnog pića je ta što je za manje od deset minuta gotovo i spremno za služenje.

 

Sastojci za dve osobe:

 

2 šolje (punomasnog) mleka


8 kašičica narendane crne, gorke čokolade (70 odsto kakaa)


1 šolja crnog vina

 

Za dekoraciju:

 

umućeni šlag


listići narendane čokolade


štapić cimeta za mešanje ili šećerna lušica


Ukoliko želite da vino podseća na kuvano dodajte u toplu čokoladu ili pospite preko šlaga prstohvat začina: cimet, muškatni oraščić, karanfilić, zvezdasti anis, crveni biber.

 

Priprema:

 

U lončetu zagrejte mleko, ali gledajte da temperatura ne dostigne tačku ključanja. Zatim ubacite čokoladu da se otopi, sve vreme mešajući. Kada se mleko i čokolada lepo sjedine, sipajte u velike, staklene, providne šolje. Dospite potom malo vina.

 

Lagan i ukusan obrok za celu porodicu: Zapečena piletina sa trapistom

 

Obavezno ukrasite sa dosta šlaga, a po želji dodajte još neke ukrase ili začine. Sa male visine iznad šolje sipajte još vina, slobodno puštajući da se preliva preko ivica.

makonda-tracker