Bez šećera

Ukus koji osvaja: Šljive sa medom

0
Za ovu poslasticu ne treba vam mnogo toga, ali ona vrlo brzo i lako može postati vaša omiljena! Zdrava, bez šećera, sa medom - prirodnim konzervansom, u kojem šljive mogu da se održe tokom čitave zime.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1/2 kg šljiva


250-300 gr meda

 

Priprema:

 

Lepe, zdrave plodove šljiva operite i povadite im koštice. Stavite u čist sud i nalijte prokuvanim medom. Pokrijte i ostavite da odstoje nekoliko časova. Za to vreme šljive će pustiti vodu.

 

Ako svakoga dana jedete med i susam, desiće se OVO! (RECEPT)

 

Taj sirup izlijte u drugu šerpu i stavite na vatru da se kuva, a šljive poređajte u čiste tegle. Prohlađeni skuvani sirup sipajte preko šljiva. Tegle zatvorite i kuvajte (sterilišite) pet minuta, na 80 stepeni.

makonda-tracker