Sastojci:
6 kriški starog hleba
2 kašike istopljenog maslaca
50 grama suvog grožđa
4 jaja
400 ml mleka
100 grama šećera
1 kašičica mlevenog cimeta
1 kašika ekstrata vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Hleb star jedan dan lomite na manje komade i stavite u pleh za pečenje. Preko hleba prelijte istopljeni maslac i suvo grožđe.
Torta od prženica: Pravi kraljevski doručak (RECEPT)
U posudi pomešajte jaja, mleko, šećer, cimet i vanilu dok se ne sjedine svi sastojci. Prelijte smesu preko hleba. Hleb izgnječite viljuškom tako da bude u potpunosti prekriven smesom.
Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 45 minuta.
Savet plus: Ovaj kolač možete ispeći i u individualnim keramičkim posudama za mafine, što će vam olakšati posluživanje.