Ovoj torti neće moći da odoli nijedan sladokusac! Probajte i videćete - uživanje je zagarantovano!
Sastojci za kore: 12 belanaca, 12 kašika šećera, 6 žumanaca, 6 kašika brašna, 6 kašika mlevenih oraha.
Sastojci za fil: 6 žumanaca, 6 kašika šećera, 600 g vrelog zaslađenog mleka, 250 g margarina, 150 g šećera, 200 g seckanih oraha, 200 g seckanih žele bombona, 200 g seckanog suvog grožđa, 200 g seckanih suvih smokava.
Zimska torta koja će vas ostaviti bez reči: Moćni miks čokolade i cimeta
Priprema:
Kora: Umutiti 12 belanaca sa 12 kašika šećera, pa dodati 6 žumanaca, 6 kašika brašna i 6 kašika mlevenih oraha. Smesu podeliti na tri dela i od nje ispeći posebno 3 kore.
Fil: Dobro umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera. Dobijenu smesu izjednačiti i polako u nju sipati 600 g vrelog, po ukusu zaslađenog mleka i kuvati na pari dok se ne zgusne. Ostavite dobijeni fil da se ohladi.
Umutiti 250 g margarina sa 150 g šećera u prahu, pa sastaviti sa ohlađenim filom i ujednačiti. Od ove smese odvojiti deo za premaz vrha i stranica torte, a u ostali deo dodati iseckan orah, iseckan žele, iseckano suvo grožđe i suve smokve.
Ređati naizmenično koru i šareni fil, a vrh torte i stranice premazati filom koji smo ostavili. Tortu možete dekorisati tako što ćete je posuti mlevenim orasima ili rendanom čokoladom.