Sastojci:
1,8 dl kokosovog mleka + 0,6 dl za karamel
250 g kokosovog brašna
180 g brašna
5 manjih zrelih banana
60 g kukuruznog skrobnog brašna
130 g običnog šećera
250 g žutog šećera (za karamel)
1 kašičica rendane kore od limuna
20 g posnog margarina
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji, pomešajte kokosovo mleko sa kokosovim brašnom i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Posnim margarinom podmažite kalup za kolač.
U drugoj posudi pomešajte obično i kukuruzno skrobno brašno sa običnim šećerom. Potom dodajte mešavinu kokosovog mleka i brašna. U dubokom tanjiru zgnječite banane, pa ih pomešajte sa ostalim sastojcima, dodajte limunovu koru i dobro izmešajte.
Bez kuvanja, bez šećera: Brzi džem od grožđa
Testo stavite u podmazani kalup i pecite 50-55 minuta. Gotov kolač izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi. Poslužite uz karamel krem od kokosovog mleka i žutog šećera (250 g šećera ukuvajte sa 60 ml kokosovog mleka dok smesa ne postane kremasta).