Posno

Desert za čistu peticu: Kokos torta obogaćena karamel kremom

0
Obradujte najmilije kokos tortom od banana i kokosovog mleka, uz dodatak karamel krema i malo limunove kore...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1,8 dl kokosovog mleka + 0,6 dl za karamel


250 g kokosovog brašna


180 g brašna


5 manjih zrelih banana


60 g kukuruznog skrobnog brašna


130 g običnog šećera


250 g žutog šećera (za karamel)


1 kašičica rendane kore od limuna


20 g posnog margarina

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji, pomešajte kokosovo mleko sa kokosovim brašnom i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Posnim margarinom podmažite kalup za kolač.

 

U drugoj posudi pomešajte obično i kukuruzno skrobno brašno sa običnim šećerom. Potom dodajte mešavinu kokosovog mleka i brašna. U dubokom tanjiru zgnječite banane, pa ih pomešajte sa ostalim sastojcima, dodajte limunovu koru i dobro izmešajte.

 

Bez kuvanja, bez šećera: Brzi džem od grožđa

 

Testo stavite u podmazani kalup i pecite 50-55 minuta. Gotov kolač izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi. Poslužite uz karamel krem od kokosovog mleka i žutog šećera (250 g šećera ukuvajte sa 60 ml kokosovog mleka dok smesa ne postane kremasta).

makonda-tracker