Ćufte su jedno od onih jela koje dobro podnose začine i dopuštaju vam da budete kreativni. Evo na koje sve načine možete da pripremite ćufte i da uživate u savršenim kombinacijama ukusa.
1. Azijski ukusi
Napravite smesu od mlevenog mesa, jaja i mrvica hleba i dodajte tapenadu, soja sos, đumbir i beli luk. Ova kombinacija namirnica učiniće da osetite ukus prave japanske kuhinje. Možete i napraviti smesu sa ribljim sosom, mesom, čili pastom i korijanderom.
2. Zavolite Tajland
Ako volite sočnije meso, onda koristite samo mlevenu svinjetinu. U meso, za tajlandski "štih", dodajte korijander, čili, soja sos i mladi luk. Ovakve ćufte možete poslužiti bez priloga, ali možete i da ih napraviti minijaturnim i da ih poslužiti u ukusnoj supi od kostiju.
Kako se priprema kuru fasulye? (RECEPT)
3. Grčke ćufte
Za pripremu ovih ćufti poslužite se panadom – smesom mleka i hleba u koju dodajete čistu mlevenu jagnjetinu. Za još više grčkih ukusa dodajte namaz od pečenog belog luka, izrendani luk, malo cimeta i iseckane sveže listove nane! Napravite i čuveni caciki sos za potpuniji ukus grčke kuhinje.
4. Bez puno tečnosti
Oni koji ne vole da im drugi sastojci "kamufliraju" ukus mesa ili ne vole kada su ćufte previše mekane, mogu u ćufte dodati karamelizovani luk i žumance (bez belanaca. Ipak, u ovom slučaju trebalo bi d akoristite masnije meso, poput svinjetine.
5. Ukusi Italije
Smesa od mlevenog mesa neka bude od teletine i svinjetine. U smesu dodajte parmezan, pečeni beli luk, sitno iseckanu pršutu i bosiljak. Sa ovom kombinacijom ukusa dobićete neodoljive ćufte na potpuno drugačiji način. Uživajte!