icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Na turski način

Kako se priprema kuru fasulye? (RECEPT)

Podeli:

Tradicionalno jelo jelo kuru fasulje! Turci za čorbast pasulj koriste "suvi" pasulj, kod nas poznat kao "beli"...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

400 gr pasulja


200 gr mesa (piletine ili jagnjetine)


1-2 glavice crnog luka


1 zelena paprika šilja (po želji)


2 kašike paradajz-pirea


ulje


so

 

biber

 

tucana paprika

 

Priprema:

 

Potopite pasulj preko noći. Kuvajte ga koliko je potrebno da omekša, ali da ne bude potpuno kuvan. Ostavite da vri na tihoj vatri dok ne pripremite druge sastojke, piše Lisa. Luk očistite, naseckajte na kockice, prodinstajte ga kratko u tiganju i dodajte meso iseckano na kockice. Upržite na tišoj vatri dok ne uhvati koricu, pa dodajte paradajz-pire i sipajte u pasulj.

 

3 greške treba izbeći: Da li STVARNO znate kako se PRAVILNO sprema zimnica?

 

Dodajte još vode po potrebi, kao i začine po ukusu. Možete posuti peršunom po želji, a servira se najčešće preko pilava. Kao salata se često služi turšija, a postoji običaj da se uz pasulj jede sirovi crni luk sa malo soli.


Napomena: Čorbast pasulj na turski način - kuru fasulje - možete pripremiti i bez mesa. Takođe, možete koristiti i konzervirani pasulj - ocedite i operite ga pre upotrebe.

Inicijalizacija u toku...