(ne)savršena paelja

Recept zbog kojeg je Džejmi Oliver na sebe navukao bes: Španci mu ovo nikad neće oprostiti!

0
Verovali ili ne, španski fanovi čuvenog britanskog kuvara već danima na društvenim mrežama napadaju Olivera i zahtevaju od njega da "ovaj užasni recept" ukloni sa svog sajta.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

"Džejmi Oliver je terorista", kažu Španci za čuvenog kuvara, nakon što im je dirnuo u tradicionalno jelo - paelju! Ovo je njegov "strašni" recept...

 

Potrebno:

 

  • Maslinovo ulje
  • Dve čorizo kobasice, oko 250 grama (pikantna svinjska kobasica), krupno sitno iseckana
  • 300 grama iseckane slanine
  • zelena paprika, iseckana
  • crvena paprika, iseckana
  • 5 čena belog luka, iseckanog
  • Jedan ceo crni luk, krupno isečen
  • Šaka iseckanog svežeg peršuna
  • Morska so
  • Mleveni crni bibere
  • Prstohvat šafrana
  • 400 g dagnji
  • 300 g pirinča
  • 200 grama kiselih crvenih paprika iz tegle
  • 400 grama paradajza iz konzerve
  • Litar pileće ili supe od povrća
  • 12 većih kozica
  • 150 grama lignji
  • 150 grama boranije
  • Limun isečen na kriške

 

Pripremite idealan potaž od spanaća (VIDEO)

 

Priprema:

 

Zagrejte ulje u većem i dubljem tiganju, dodajte iseckanu kobasicu i slaninu. Pržite oko 10 minuta, uz povremeno mešanje. Zatim dodajte iseckane paprike, beli luk, crni luk i peršun, so, bibera i šafran. Pržite još 10 minuta, ili dok paprike ne omekšaju. Dodajte pirinač i paprike iz tegle, i dobro promešajte, a zatim sipajte supu i paradajz iz konzerve. Pustite da sve provri, a zatim smanjite temperaturu ringle, i ostavite da sve krčka oko 15 minuta.

 

Pirinač treba da bude mek, ali ne i raskuvan, već da zadrži svoj oblik. Dodajte dagnje i kozice, a kada se sve školjke otvore i kozice porumene, dodajte iseckane lignje i boraniju i kuvajte još pet minuta.

 

Servirajte uz kriške limuna.

 

I šta je ovde sporno?

 

makonda-tracker