"Džejmi Oliver je terorista", kažu Španci za čuvenog kuvara, nakon što im je dirnuo u tradicionalno jelo - paelju! Ovo je njegov "strašni" recept...
Potrebno:
- Maslinovo ulje
- Dve čorizo kobasice, oko 250 grama (pikantna svinjska kobasica), krupno sitno iseckana
- 300 grama iseckane slanine
- zelena paprika, iseckana
- crvena paprika, iseckana
- 5 čena belog luka, iseckanog
- Jedan ceo crni luk, krupno isečen
- Šaka iseckanog svežeg peršuna
- Morska so
- Mleveni crni bibere
- Prstohvat šafrana
- 400 g dagnji
- 300 g pirinča
- 200 grama kiselih crvenih paprika iz tegle
- 400 grama paradajza iz konzerve
- Litar pileće ili supe od povrća
- 12 većih kozica
- 150 grama lignji
- 150 grama boranije
- Limun isečen na kriške
Pripremite idealan potaž od spanaća (VIDEO)
Priprema:
Zagrejte ulje u većem i dubljem tiganju, dodajte iseckanu kobasicu i slaninu. Pržite oko 10 minuta, uz povremeno mešanje. Zatim dodajte iseckane paprike, beli luk, crni luk i peršun, so, bibera i šafran. Pržite još 10 minuta, ili dok paprike ne omekšaju. Dodajte pirinač i paprike iz tegle, i dobro promešajte, a zatim sipajte supu i paradajz iz konzerve. Pustite da sve provri, a zatim smanjite temperaturu ringle, i ostavite da sve krčka oko 15 minuta.
Pirinač treba da bude mek, ali ne i raskuvan, već da zadrži svoj oblik. Dodajte dagnje i kozice, a kada se sve školjke otvore i kozice porumene, dodajte iseckane lignje i boraniju i kuvajte još pet minuta.
Servirajte uz kriške limuna.
I šta je ovde sporno?