ODUŠEVIĆE VAS

Jedite hleb bez griže savesti: Bez brašna, a ukusan (FOTO)

0
Ako želite da uživate u ukusnom sendviču bez griže savesti, ovo je idealni hleb za vas
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Hleb je mnogima omiljena namirnica koju kombinuju uz razna jela. Ali, ovaj ukusni zalogajčić usko je povezan sa gojenjem jer je prepun ugljenih hidrata.

 

Ako želite da uživate u ukusnom sendviču bez griže savesti, napravite "upsi"

hleb - ukusnu, mekanu i zdravu verziju hleba bez trunke brašna!

 

Specijalitet koji spaja neodoljive ukuse: Tartiflet, voilà!

 

Priprema:

 

1. U jednu činiju izdvojite belanca, dodajte malo soli i umutite ih u sneg.

2. U drugu činiju stavite žumance, sir i prašak za pecivo i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku smesu.

3. U dobijenu smesu postepeno dodajte sneg od belanaca, pa ga polako i postepeno umešajte kako bi zadržao volumen.

 

foto: Profimedia

 

4. Na tepsiju raširite papir za pečenje, kašikom uzimajte smesu, pa je stavljajte na papir, ali ostavite dovoljno razmaka između peciva.

5. Tepsiju stavite u zagrejanu rernu i pecite hlepčiće oko 25 minuta na 150 stepeni.

 

Saveti:

 

- Kada peciva izvadite iz rerne iznenadiće vas njihov izgled sličan kuvanom belancu, međutim ne dajte se zavarati, upravo takvi moraju da budu, ali ne i zadugo. Naime, nakon što se u potpunosti ohlade, peciva je važno staviti u posudu s hermetičkim poklopcem, pa ih ostaviti preko noći. U tom periodu u potpunosti će da promene teksturu i počeće da liče na hleb.
- Hleb će ispasti vrlo izdašan i mekan, idealan uz saftna jela i za sendviče.
- Pecivo možete da napunite i slatkim namazima, pa da ga jedete i kao desert.

 

 

Za ljubitelje ljute hrane: Sokobanjski kavijar

 

SASTOJCI

 

3 jaja

100 grama sirnog namaza

1/2 kašičice praška za pecivo

Prstohvat soli


 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker