UKUS KOJI VRAĆA U DETINJSTVO

Naše bake su ih mesile s ljubavlju, a sada je red na vas: Srpski recept za čuvene gurabije (FOTO)

0
Setite se kako ste sa nestrpljenjem sedeli pored bakinog šporeta čekajući na vrele tek ispečene kolačiće, dok vas je njihov miris opijao
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

 

Priprema: Penasto umutite mast sa šećerom, pa postepeno dodajte 2 cela jaja, a od trećeg samo žumance. Belance ostavite u frižideru za kasnije. Zatim smesi dodajte brašno.

 

Testo ostavite da se stegne na hladnom pola sata, a nakon toga ga razvijteoklagijom na 5 mm. Vadite modlom keksiće, stavite na pleh obložen papirom za pečenje, premažite belancem i pospite orasima. Pecite 20 minuta na 160 stepeni.

 

Recept koji ćete isprobati već danas: Najjednostavnija i najukusnija lenja pita 

 

SASTOJCI

 

250gr masti

250gr šećera

3 jajeta

500gr brašna

strugana kora limuna, po želji

malo mlevenih oraha

 

 

 

 

makonda-tracker