Oduševićete se

Jelo o kojem SVI pričaju: Krompir-pica s maslinama (BEZ MESA)

0
Iznenadite ukućane ali i drage goste. Napravite ukusnu krompir-picu bez mesa, sa malo origana, probudiće sva vaša čula...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

250 g brašno


50 g griza


1-2 kašičice soli


½ kockice kvasca


kašičica šećera


60 g zelenih maslinki bez koštica


čen belog luka


0,6 dl maslinovog ulja


kašičica origana


400-500 g kuvanog krompira


80 g rikote, 4 kašike rendanog parmezana


krupna morska so


brašno i griz za radnu površinu


origano za ukras

 

Priprema:

 

U posudi promešajte brašno, griz i so. U sredini napravite udubljenje, stavite izdrobljen kvasac, pa dodajte šećer i 1-2 kašike mlake vode, piše Moja lepa bašta. Pokrijte posudu i ostavite oko 15 minuta na toplom da nadođe. Sipajte oko 1,2 dl mlake vode i zamesite glatko testo. Napravite loptu, pokrijte ponovo i ostavite 45 minuta da testo naraste. Iseckajte sitno masline. Oljuštite beli luk, izgnječite ga i propržite na ulju. Umešajte origano i sklonite sa vatre. Oljuštite kuvani krompir i uzduž isecite na tanke ploške.

 

Rolnice koje su postale hit među predjelima!

 

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Obložite dva pleha papirom za pečenje. Testo podelite na dva dela i oklagijom istanjite na dva kruga. Stavite ih na plehove i tanko pospite rikota sirom. Odozgo poređajte krompir i pospite maslinke. Poprskajte uljem, pospite parmezanom i pecite u rerni oko 20 minuta. Zatim isprskajte preostalim uljem, pospite morskom solju i garnirajte origanom. Servirajte toplo.

makonda-tracker