Sa mesom i đumbirom

Rolnice koje su postale hit među predjelima!

0
Hrskave, ukusne... Ispratite recept i probajte ih, nećete zažaliti.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

400 g mlevenog mesa

 

1 šargarepa

 

praziluk

 

1 čen belog luka

 

1 cm korena đumbira

 

2 kašike ulja

 

so

 

biber

 

čili

 

2 kore

 

1 belance

 

1 kašika rastopljenog putera

 

700 ml ulja za prženje

 

Priprema:

 

Meso i šargarepu isecite na kockice, a praziluk kolutiće, piše Lisa. Beli luk i đumbir iseckajte što sitnije. U tiganju, na zagrejanom ulju propržite meso. Dodajte šargarepu, beli luk, đumbir, praziluk i sve zajedno kratko prodinstajte. Posolite i pobiberite, dodajte čili po ukusu i stavite da se ohladi.

 

Bif rolnice u sosu od bundevinog semena (VIDEO)

 

Raširite jednu koru na radnoj površini, premažite je rastopljenim puterom, prekrijte drugom korom i nasecite na komade velicine 12x12 cm. Na svako parce testa stavite malo fi la, bočne strane savijte prema unutra, pa testo smotajte (kao sarmice), a rub premažite belancetom i dobro stisnite.

 

Rolnice pržite dok ne porumene u dubokoj šerpi na vrelom ulju. Kad su gotove, vadite ih šupljikavom kašikom i stavite na salvetu da se ocede.

makonda-tracker