Zanimljivi recepti

Obrok iz snova: Marinirana pileća krilca sa đumbirom

0
Pileća krilca dobiće super ukus kada ih spojite s domaćom marinadom, a priprema u rerni garantuje što manje masnoće...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

16 pilećih krilaca

 

2 kašike meda

 

1 zgnječena ljuta papričica

 

so

 

sok od limuna

 

1 kašičica sitno narendanog oljuštenog đumbira

6 kašika soja-sosa

 

5 kašika ulja od kikirikija

 

2 kesice smrznutog povrća (kineska mešavina)

 

Feng šui saveti za uređenje kuhinje

 

Priprema:

 

Med spojite sa ljutom papričicom, dodajte so, sok od limuna, narendani đumbir, kašiku soja-sosa inekoliko kapi ulja od kikirikija i dobro izmešajte. Marinadu utrljajte u pileća krilca, poklopite ih i ostavite da odstoje tri sata u firužideru.

 

Krilca ispržite u tiganju na dve kašike zagrejanog ulja sa svih strana otprilike tri minuta. Pržena krlica izvadite iz tiganja, stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje, pemažite preostlom marinadom i pecite u rerni zagrejanoj na 185 stepeni oko 35 minuta.

 

Tokom pečenja temereaturu pečenja smanjujte kako se krilca ne bi prepekla. Na preostalom ulju u tiganju ispržite povrće, pa dodajte preostali soja-sos. Povrće rasporedite na tanjire, dodajte marinirana pečena krilca i poslužite uz pirinčanu testeninu.

makonda-tracker