UŽIVANJE

Čokoladno zadovoljstvo: Torta bez brašna koja će vas raspametiti (RECEPT)

0
Ovo je recept za domaćice početnice, one koje će tek zavoleti kuvanje
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Otopite 17 dkg maslaca, dodajte 17 dkg šećera u prahu i sve dobro izmiksajte, 8 dkg čokolade rastopite na pari. U međuvremenu odvojite žumance od belanceta. Žumance dodajte, jedno po jedno, u smesu maslaca i šećera, potom dodajte otopljenu čokoladu izmešajte, te na kraju dodajte 8 dkg mlevenih oraha i jednu i po kašičicu kakaa.

 

Savršena letnja poslastica: Čizkejk od lubenice (RECEPT, VIDEO)

 

Belance umutite u šlag, pa kašiku po kašiku dodajte u prethodnu smesu uz lagano mešanje, rernu ugrejte na 180 stepeni, smesu prebacite u kalup za torte i pecite oko 20 do 25 minuta. 

 

Drugi do torte čini ista smesa ali ne pečena nego kuvana, na ovaj način dobije se tekstura krema. Izlupajte 5 celih jaja i 17 dkg šećera u prahu te jednu i po kašičicu kakaa. Kuvajte na pari oko 20 minuta uz često mešanje, dok se smesa ne zgusne.

 

Potom u kuvanu smesu dodajte 8 dkg čokolade, rastopiti uz mešanje. Skinuti s pare i dodati 17 dkg maslaca isečenog na komadiće, mešati dok se ne sjedini sa smesom pa prema želji dodati 8 dkg mlevenih oraha.

 

Oprez, zaljubićete se: Pečene jagode? I ukusno i lako! (FOTO)

 

Toplu smesu preliti preko pečenog biskvita, ostaviti par sati u frižideru i poslužiti uz slatku pavlaku. 

 

SASTOJCI

 

34 dkg maslaca

34 dkg šećera u prahu

10 jaja

16 dkg crne čokolade sa najmanje 40% kakaa

16 dkg mlevenih oraha

3 kašike kakaa

makonda-tracker