Sastojci (za 4 osobe):
2 glavice crnog luka
q-2 crvene ljute papričice
2 slatke paprike (crvena i žuta)
2 čena belog luka
750 g mešanog mlevenog mesa
2-3 kašike ulja
kašika paradajz-pirea
oko 3,5 dl supe od mesa
400 g pasiranog paradajza
kašicica slatke aleve paprike
kašicica mlevenog kima
pola kašicice mlevenog korijandera
kašicica origana
pola kašicice timijana
400 g crvenog pasulja u ljutom sosu (iz konzerve)
240 g crvenog pasulja (iz konzerve)
so, mleveni biber
3-4 halapenjos papričica
vezica peršuna
Priprema:
Oljuštite luk, pa crni iseckajte na krupne kockice, a beli nasitno, piše Lisa. Operite i iseckajte ljute papricice. Papirke operite, prepolovite, izvadite semenke i iseckajte na tračice. Mleveno meso propržite u tiganju na vrelom ulju. Dodajte crni i beli luk i ljute papricice i pržite još 1-2 minuta.
Papriku i paradajz-pire dodajte i kratko propržite, nalijte supom i paradajzom. Slatku alevu papriku, kim, korijander, origano i timijan dodajte i uz stalno mešanje krckajte, po potrebi dodajte supu. Na 20 minuta pre kraja kuvanja dodajte ljuti pasulj iz konzerve sa sve sosom.
Saveti Gordona Remzija: Pazi ovamo, ovo su prave špagete bolonjeze! (VIDEO)
Običan pasulj procedite, isperite, ostavite da se ocedi i dodajte u jelo. Po ukusu začinite solju, biberom i ljutom papričicom. Halapenjose isecite na kolutove. Servirajte jelo ukrašeno papričicama i peršunom.