Chili con carne

Ay, caramba: Recept za mleveno meso u ljutom paradajz sosu postaće vaš omiljeni!

0
Ako volite ljutu hranu, isprobajte obavezno ovaj recept, bićete i više nego zadovoljni rezultatima!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci (za 4 osobe):

 

2 glavice crnog luka

 

q-2 crvene ljute papričice

 

2 slatke paprike (crvena i žuta)

 

2 čena belog luka

 

750 g mešanog mlevenog mesa

 

2-3 kašike ulja

 

kašika paradajz-pirea

 

oko 3,5 dl supe od mesa

 

400 g pasiranog paradajza

 

kašicica slatke aleve paprike

 

kašicica mlevenog kima

 

pola kašicice mlevenog korijandera

 

kašicica origana

 

pola kašicice timijana

 

400 g crvenog pasulja u ljutom sosu (iz konzerve)

 

240 g crvenog pasulja (iz konzerve)

 

so, mleveni biber

 

3-4 halapenjos papričica

 

vezica peršuna

 

Priprema:

 

Oljuštite luk, pa crni iseckajte na krupne kockice, a beli nasitno, piše Lisa. Operite i iseckajte ljute papricice. Papirke operite, prepolovite, izvadite semenke i iseckajte na tračice. Mleveno meso propržite u tiganju na vrelom ulju. Dodajte crni i beli luk i ljute papricice i pržite još 1-2 minuta.

 

Papriku i paradajz-pire dodajte i kratko propržite, nalijte supom i paradajzom. Slatku alevu papriku, kim, korijander, origano i timijan dodajte i uz stalno mešanje krckajte, po potrebi dodajte supu. Na 20 minuta pre kraja kuvanja dodajte ljuti pasulj iz konzerve sa sve sosom.

 

Saveti Gordona Remzija: Pazi ovamo, ovo su prave špagete bolonjeze! (VIDEO)

 

Običan pasulj procedite, isperite, ostavite da se ocedi i dodajte u jelo. Po ukusu začinite solju, biberom i ljutom papričicom. Halapenjose isecite na kolutove. Servirajte jelo ukrašeno papričicama i peršunom.

makonda-tracker