Tako je lako

Napravite sami omiljenu poslasticu od kokosa: Konačno otkriven strogo čuvani recept!

0
Strogo čuvani recept za baunti čokoladice je konačno otkriven! Evo kako da napravite ovu poslasticu i da je uvek imate kod kuće, na dohvat ruke...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

200g kokosa

 

100ml slatke pavlake

 

70g šećera u prahu

 

70g maslaca

 

200g čokolade za kuvanje

 

Ovde svi greše kada prave palačinke: Evo šta su profesionalni poslastičari dugo krili od javnosti

 

Postupak:

 

U posudu sipati kokos i šećer u prahu i izmešati. U šerpi zagrejati slatku pavlaku i maslac na tihoj vatri, dok se maslac u potpunosti ne otopi. Ostaviti da se dobijena smesa ohladi, pa preliti preko kokosa i šećera u prahu.

 

Zamesiti tvrdu smesu. Dobijenu smesu možete da oblikujete na dva načina: prvi i lakši način je da se izravna u plehu, kao za bajaderu.

 

Drugi način je da se rukama oblikuju štanglice, koje se ređaju na aluminijumsku foliju. Bilo da ste izabrali lakši ili teži način oblikovanja, potrebno je da smesu stavite u frižider da se stegne. Ohlađene štanglice preliti rastopljenom čokoladom, odnosno umakati ih u čokoladu, a potom ih opet vratiti u frižider da se stegnu.

makonda-tracker