letnji užitak

Bez pečenja i bez muke: Dijetalna torta od jagoda i banana koja će se svima dopasti (RECEPT)

0
Nepečena torta od banana i jagoda je pravo osveženje u toplim dana. Možemo je jesti koliko god želimo jer nema šećera, pa ni straha da ćemo dobijemo koji kilogram viška
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Priprema

Ružičasto punjenje: 

Stavite banane u blender, a zatim ubacite smrznute bobice ii blendajte dok masa ne postane glatka. Ulijte ravnomerno u modlu za tortu, ova modla bi trebalo da bude nešto manja od druge koju ćete koristiti. Ukoliko imate jednu modlu na podešavanje jednostavno napravite manji kalup za ovaj sloj, zatim proširite za drugi deo. Donji deo može da bude roze i možete samo da dodate krem sloj na vrh. Zamrznite dok ne postane čvrsto.

Torta od šargarepe za koju vam ne treba brašno 

Krem sloj: 

Mešajte u blenderu sve sastojke dok masa ne postane glatka, dodajući po malo vode eventualno ako uopšte bude potrebno. Što manje vode dodate, sadržaj će biti kremastiji. Koristite veću modlu za torte, stavite ružičasti zamrznuti sloj unutra i zatim nanesite krem sloj od indijskog oraha po stranama i na vrh. Ili možete koristiti istu modlu i širiti krem na vrhu. Zamrznite do čvrstog stanja, ukrasite, secite u kriške i uživajte! Čuvajte u frižideru. 

Kolač koji sladi, ali i hladi: Kokos kocke sa jagodama (RECEPT) 

Sastojci: 

Ružičasto punjenje: 3 banane
2 šolje zamrznutih jagoda (ili druge bobice)
1-3 kašike kokosovog ulja (opciono, ali to će ga učiniti kremastijim)
Spoljašnji krem: 2 šolje indijskih oraha
2 šolje urmi
1 oljuštena pomorandža
2 kašike istopljenog kokosovog ulja
voda, po potrebi

makonda-tracker