Ne postoji ukus koji više priziva leto od sladoleda od jagoda.
Mirisne, zrele i sočne jagode pretvaraju se u savršeno kremastu poslasticu koja hladi, osvežava i vraća u detinjstvo. Domaći sladoled je neuporedivo bolji od kupovnog jer sadrži prave sastojke, bez veštačkih dodataka i konzervansa.
Priprema je jednostavna, ne zahteva posebne aparate, a rezultat je nežna, penasta tekstura i bogat, prirodan ukus jagode. Idealna je za sve prilike – kao popodnevna užina, dezert posle ručka ili rashlađenje tokom vrelih dana.
U nastavku ti donosimo provereni recept za najlepši domaći sladoled od jagoda koji ćeš praviti iznova i iznova.
Sastojci:
- 500 g svežih jagoda
- 200 ml slatke pavlake za šlag
- 150 g kondenzovanog mleka (ili 100 ml zaslađenog mleka + 50 ml pavlake)
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
- 2 kašike limunovog soka
- 2–3 kašike šećera (po ukusu)
Priprema:
- Jagode operi, očisti i iseci na polovine.
- U blenderu ih izblendaj zajedno sa šećerom i limunovim sokom dok ne dobiješ glatki pire.
- U drugoj posudi umuti slatku pavlaku dok ne dobiješ čvrst šlag.
- Lagano umešaj kondenzovano mleko i vanilu, pa dodaj i jagodin pire. Sve sjedini nežnim mešanjem dok masa ne postane ujednačena i glatka.
- Prespi u plastičnu ili metalnu posudu, pokrij i stavi u zamrzivač najmanje 5 sati (najbolje preko noći).
- Pre služenja ostavi sladoled 5–10 minuta na sobnoj temperaturi da omekša i lakše se servira.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)





