slatkiš iz snova

Kremasto i osvežavajuće zadovoljstvo: Recept za domaći sladoled od jagoda – miluje čula i zahteva 15 minuta

0

Ne postoji ukus koji više priziva leto od sladoleda od jagoda.

foto: Shutterstock / Katty S
foto: Shutterstock / Katty S

Mirisne, zrele i sočne jagode pretvaraju se u savršeno kremastu poslasticu koja hladi, osvežava i vraća u detinjstvo. Domaći sladoled je neuporedivo bolji od kupovnog jer sadrži prave sastojke, bez veštačkih dodataka i konzervansa.

 

Priprema je jednostavna, ne zahteva posebne aparate, a rezultat je nežna, penasta tekstura i bogat, prirodan ukus jagode. Idealna je za sve prilike – kao popodnevna užina, dezert posle ručka ili rashlađenje tokom vrelih dana.

 

U nastavku ti donosimo provereni recept za najlepši domaći sladoled od jagoda koji ćeš praviti iznova i iznova.

 

Sastojci:

 

  • 500 g svežih jagoda
  • 200 ml slatke pavlake za šlag
  • 150 g kondenzovanog mleka (ili 100 ml zaslađenog mleka + 50 ml pavlake)
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2–3 kašike šećera (po ukusu)

 

Priprema:

 

  1. Jagode operi, očisti i iseci na polovine.
  2. U blenderu ih izblendaj zajedno sa šećerom i limunovim sokom dok ne dobiješ glatki pire.
  3. U drugoj posudi umuti slatku pavlaku dok ne dobiješ čvrst šlag.
  4. Lagano umešaj kondenzovano mleko i vanilu, pa dodaj i jagodin pire. Sve sjedini nežnim mešanjem dok masa ne postane ujednačena i glatka.
  5. Prespi u plastičnu ili metalnu posudu, pokrij i stavi u zamrzivač najmanje 5 sati (najbolje preko noći).
  6. Pre služenja ostavi sladoled 5–10 minuta na sobnoj temperaturi da omekša i lakše se servira.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)

 

makonda-tracker