Jednom kada ih probate, sigurno će postati jedan od vaših omiljenih recepata!

Postoji nešto neodoljivo u spojima hrskavog testa i kremastog, osvežavajućeg fila, a ove slatke korpice sa limunom prava su prolećna poslastica. Po bakinom starom receptu, pripremaju se lako i brzo, a svaka korpica donosi savršenu ravnotežu slatkoće i blage citrusne svežine. Spolja su zlatno hrskave, dok ih iznutra ispunjava lagani, svileni krem sa bogatim ukusom limuna. Idealne su za porodična okupljanja, popodnevne užitke uz kafu ili kao elegantan desert za posebne prilike.
Sastojci:
- 100 g puter
- 2 jaja
- 120 g šećer
- 300 g brašno
- 12 g prašak za pecivo
- limunova kora
krema:
- 450 ml mlekom
- 10 g vanilin šećer
- 1 žumanca
- 3 kašike šećera
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 150 g breskve u sirupu / kompot od breskve
Priprema:
- U jednoj posudi promešajte puter, jaja i šećer, potom dodajte brašno i prašak za pecivo, narendajte koru limuna i sve dobro sjedinite.
- Mesite rukama, potom razvucite valjkom dobijenu testastu masu, pa okruglastim modlicama napravite krugove te ih rasporedite u pleh za mafine, tako da od njih napravite korpice. Ostatak testa stavite na 20 minuta u zamrzivač.
- U jednu šerpicu sipajte mleko, vanilin šećer, žumance, šećer i kukuruzni skrob, pa sve mešajte na tihoj vatri dok ne dobijete zgusnutu kremu. Dodajte konzervisane breskve iseckane na komadiće.
- Kremom napunite korpice u plehu, pa izvucite iz zavmrzivača ostatak testa i narendajte preko kreme na svakoj korpici.
- Stavite u rernu na 200 stepeni da se peku oko 20 minuta. Kada budu gotove pospite ih odozgo šećerom u prahu i možete ih poslužiti. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO