Hajekova je u jednom intervjuu podelila neka od svojih omiljenih meksičkih jela
Salma Hajek voli dobru hranu. To je činjenica koju ona jasno stavlja do znanja kad god može. Poslednjih meseci Salna je razgovarala o seriji „Kao voda za čokoladu“.
Meksička serija zasnovana je na istoimenom romanu Laure Eskivel u njenom fokusu je hrana, a to je bio i jedan od razloga zašto je odlučila da podeli sa ostalima svoju priču.
U raznim video snimcima koji se dele na društvenim mrežama, Hajek je raspravljala o raznim temama, od naslova serije i njenog značenja do nekih od njenih omiljenih jela.
Na pitanje koje joj je omiljeno meksičko jelo, Hajek je objasnila da nije mogla da izabere samo jedno. Ipak, dala je sve od sebe.
- Na primer: ne postoji ništa kao pozole za mamurluk - rekla je na španskom. - Te pozole su imale neverovatan ukus. Bilo je nečeg magičnog u njima. Podsećaju me na venčanja moje mladosti koja su trajala do pet ili šest ujutro u Meksiku. Izneli su pozole jer smo plesali celu noć. Toliko sećanja i emocija - rekla je.
Porodični recept koji sada pravi za svoju ćerku
Hajek je takođe podelila porodični recept koji je prenela od njene bake i koji sada priprema za svoju ćerku Valentinu Palomu.
- Moja baka mi je napravila nešto što niko drugi nije uradio: dubladitas - rekla je, misleći na tortilju koja se servira sa sosom i sirom.
- Trenutno mi ide voda na usta. Bila je to tortilja sa pasuljem, ali su imali drugačiji ukus jer ih je složila sa toliko ljubavi. Niko mi nikada nije pravio dobladit kao moja baka - rekla je ona.
- Pripremila sam ih za svoju ćerku - rekla je ona, misleći na Valentinu, koju ima sa svojim suprugom Fransoa-Anrijem Pinoom. Kroz hranu možete da se setite svojih najmilijih i svoje mladosti - dodala je zamišljeno.
Dubladitas su punjene tortilje (obično sa sirom ili drugim sastojcima), presavijene na pola i pečene na tiganju.
Evo osnovnog recepta za njihovu pripremu:
Sastojci:
- 12 kukuruznih tortilja (može i od brašna ako želite)
- 2 šolje rendanog sira
- Maslac ili ulje (opciono, za prženje)
- Crveni ili zeleni sos po ukusu
- Avokado (opciono)
Uputstvo:
Zagrejte tortilje: Tiganj lagano zagrejte
Napunite tortilje: Na polovinu tortilje stavite veliku količinu rendanog sira.
Presavijte tortilje: Pažljivo ih preklopite na pola tako da izgledaju kao polumeseci.
Ispecite ih: Zagrejte malo putera ili ulja u tiganju (opciono). Stavite presavijene totilje i pržite ih na srednjoj vatri dok se sir ne otopi, a tortilja porumeni sa obe strane.
Poslužite: Poslužite sa salsom, krem sirom i avokadom, ili čak sa malo kuvanog pasulja.
Bonus video:
Magičan napitak Salme Hajek