miluje nepce

Medene oblande gotove u 3 koraka: Zdrave i ukusne, ubedljivo su najlepši posni slatkiš koji možete poslužiti na slavi

1

Uživaćete u svakom zalogaju.

Medene oblande su nešto najlepše što ćete spremiti
Medene oblande su nešto najlepše što ćete spremitifoto: Shutterstock / djphotographics

Medene oblande sa suvim voćem predstavljaju savršenu kombinaciju tradicionalnog ukusa i zdravih sastojaka.

 

Ove posne poslastice su lagane, a istovremeno bogate aromama koje dolaze od prirodno slatkog meda i sušenog voća.

 

Osim što su jednostavne za pripremu, ove oblande su odličan izbor za slavsku trpezu jer se dopadaju i odraslima i deci. 

 

Sastojci:

 

  • 200 g posnog meda
  • 100 g suvih kajsija, sitno seckanih
  • 100 g suvih šljiva, sitno seckanih
  • 100 g suvih smokava, sitno seckanih
  • 50 g oraha, grubo seckanih
  • 1 pakovanje gotovih oblandi (posnih)

 

Priprema:

 

  1. U šerpi na laganoj vatri otopite med, pa dodajte sitno seckano suvo voće i orahe. Kuvajte sve zajedno par minuta, dok smesa ne postane homogena.
  2. Premažite svaku oblandu smesom i slažite ih jednu na drugu.
  3. Ostavite da se oblande dobro stegnu (najbolje ih je pritisnuti nečim težim), a potom ih isecite na štanglice.
  4. Poslužite ih hladne i uživajte u jedinstvenom spoju meda i suvog voća.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

 

makonda-tracker