Mekane, mirisne, a idu uz sve
Ponekad se desi da vam uveče nestane hleba ili je napolju tolika vrućina da vam se ne mili da izađete napolje.
U tim trenucima pokušavamo da se dosetimo nekog recepta za mekike, uštipke, brze kiflice ili možda - lepinje.
Ove su savršene, jer se brzo spremaju, a još brže nestaju sa tanjira.
Sigurno ste nestrpljivi da vidite kako je moguće napraviti lepinje za samo 10 minuta.
Potrebno je:
- 15 g kvasca
- 250 ml mlake vode
- kašičica šećera
- 3 kašike maslinovog ulja
- oko 400 g mekog brašna
Priprema:
U vanglicu stavite kvasac, mlaku vode, kašičicu šećera i 3 kašike maslinovog ulja. Promešajte da se kvasac istipi pa dodajte malo po malo 400 g brašna (meko tip 400) i so.
Zamesite lepo testo i ostavite da nadođe. Kada je nadošlo, podelite ga na 7 lotpica. Svaku lopticu razvucite u krug. Poređajte ih na krpu, pokrite drugom krpom i ostavite malo da naraste. Pecite ih u tiganju bez ulja na srednjom temperaturi.