recept dana

BRZA POSLASTICA ZA NEOČEKIVANE GOSTE: Mekana čokoladna torta sa piškotama je pravi izbor!

0

Deca joj se posebno raduju...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

500 g piškote

250 g putera

70 g šećera u prahu

200 g čokolade za kuvanje

7 kašika sitnog šećera

1 prstohvat soli

7 jaja

 

Još:

 

250 ml mleka za natapanje piškota

2 kesice šlag krema od čokolade

 

Priprema:


Tepsiju prečnika 28 cm obložite folijom u koju su bile upakovane piškote. Piškote umočite u mlako mleko i ređajte u tepsiju. Poređajte po dnu i sa strane. Odvojite žumanca od belanaca. U belanca dodajte so i umutite šne. Uz konstantno mućenje postepeno dodajte šećer. Gotov šne stavite u frižider.

 

Puter umutite sa prosejanim šećerom u prahu dok smesa ne pobeli, pa postepeno dodajte žumanca. Sve vreme mutite. Otopite čokoladu na pari i dodajte u smesu sa puterom. Dobro sjedinite. Zatim postepeno dodajte šne i lagano mutite. Sipajte preko piškota, poravnajte, pa na vrh poređajte još jedan red piškota koje ste prethodno potopili u mleko. Prekrijte providnom folijom i ostavite da prenoći u frižideru.

 

Šlag od čokolade umutite prema uputstvu sa kesice. Izvadite tortu naopačke i skinete sve folije, pa premažite čokoladnim šlagom celu tortu, možete je ukrašavati po želji.

 

Torta
foto: Profimedia

 

makonda-tracker