recept

ZDRAVA I POSNA TORTA KOJU MOŽETE JESTI BEZ GRIŽE SAVESTI: Ukusna kombinacija KIKIRIKIJA i ČOKOLADE će vas očarati

0

Za sve ljubitelje kikirikija i čokolade ova poslastica je pun pogodak.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Korica:

 

90 g usitnjenih ovsenih pahuljica
2-3 kašike meda
80 g kikiriki putera

 

Fil:

 

300g indijskog oraha koji je bio potopljen u vodi preko noći i koji je oceđen neposredno pre pravljenja
1/2 kašičice arome vanile
200ml kokosovog mleka (koristila sam ono iz konzerve gde bude i kokosovog krema)
4 kašike kokosovog ulja
5 kašika kokosovog šećera, ili stavite po vašem ukusu
60g kikiriki putera

 

Ganaš:

 

100g crne posne čokolade
100g kokosovog krema iz konzerve od onog kokosovog mleka

 

čokoladna torta, čokoladni kolač
foto: Profimedia

Priprema:

 

1. Za koricu u secku samleti sve sastojke. Utisnuti ih u kalup prečnika 20cm obloženim pek papirom i odložiti u frižider.

 

2. Za fil staviti sve sastojke u blender, blendati dok ne nastane svilenkasta smesa i rasporediti je po korici. Staviti u zamrzivač na pola h. Ako želite šaru kao ja, izdvojiti jednu kašiku fila za kasnije.

 

3. Nakon toga istopiti čokoladu sa kokosovim kremom, rasporediti preko fila. Pomešati ono malo fila sto je prethodno odvojeno sa kokosovim mlekom i praviti “fleke” po čokoladi koje ćete zatim razmazati čačkalicom kako bi nastao mramorni efekat.

 

4. Tortu preko noći staviti u zamrzivač, izvaditi je sat pre serviranja, skinuti kalup i služiti. Predlažem da odmah isečete celu tortu na parčiće jer će torta vremenom postati mekša pa će vam biti teže da je sečete.

 


 

makonda-tracker