recept

ČOKOLADNI MUS SA NARANDŽOM: Savršena poslastica za hladne zimske dane

0

Počastite se ovim fantastičnim dezertom nakon ručka.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ovaj čokoladni mus može se da se koristi kao krema za torte, ali najlepši način uživanja u ovom svilenkastom dezertu je ako ga poslužite u čašici.

 

Neki recepti koriste i slatku pavlaku umućenu u šlag, ali za tim nema potrebe.

S ovih nekoliko sastojaka dobićete savršeno penastu poslasticu.

 

S obzirom na to da smo ga kombinovali s narandžom, možete ga ukrasiti kriškama sveže ili karamelizovane narandže.


Kada otopite čokoladu, možete je aromatizovati po želji: odličan dodatak je alkohol poput ruma ili viskija, cimet, đumbir i vanila je takođe lepo nadopunjavaju.

 

Sastojci:

 

120 grama tamne čokolade

2 jaja

prstohvat soli

30 grama maslaca

4 kašike šećera

1/2 kašike fino naseckane naradžine korice


Priprema:

 

Otopite čokoladu s maslacem i ostavite da se malo prohladi.

Odvojite belanca od žumanaca.

Belanca umutite mikserom s prstohvatom soli u čvrsti sneg.

Zatim, dodajte 2 kašike šećera.

Žumanca penasto umutite s 2 kašike šećera i kuvajte na pari mešajući nekoliko minuta, kako biste ih termički obradili.

Dodajte ih u otopljenu čokoladu.

 

U čokoladu lagano ručno umutite sneg od belanaca.

 

Raporedite u čašice za posluživanje i ostavite da se ohladi u frižideru.

 

 

makonda-tracker