spolja hrskav

MEKAN, UKUSAN, BEZ ADITIVA: Domaći, posni HLEB na listu kupusa!

0

Više nećete žuriti u prodavnicu da kupite hleb.

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

500 ml mlake vode
20 gr svežeg kvasca
1/2 kašičice šećera
1 kašićica šećera
800-850 gr brašna

Priprema:

U malo mlake vode razmutiti kvasac sa šećerom, kad zapeni dodati ostatak vode brašno pola i so i dobro umutiti.

Dodavati ostatak brašna i mesiti dok se ne dobije tvrdje glatko testo da se ne lepi. Podeliti na dva dela razviti malo i uviti u rolnicu.

 

U dugačak pleh poredjati listove svežeg kupusa i staviti rolnice hleba pobrašnjiviti ih i pokriti krpom da se udvostruče.

Uključiti rernu na 210 stepeni pa kad se ugreje smanjiti na 190 stepeni C i peći hleb 50-60 min.

 


 

 

 

makonda-tracker