Više nećete žuriti u prodavnicu da kupite hleb.
![foto: Bakina kuhinja](/data/images/2020/11/15/11/310765_125357432-370315767574249-8263374305430865891-n_ff.jpg?ver=1605436754)
Potrebno je:
500 ml mlake vode
20 gr svežeg kvasca
1/2 kašičice šećera
1 kašićica šećera
800-850 gr brašna
Priprema:
U malo mlake vode razmutiti kvasac sa šećerom, kad zapeni dodati ostatak vode brašno pola i so i dobro umutiti.
Dodavati ostatak brašna i mesiti dok se ne dobije tvrdje glatko testo da se ne lepi. Podeliti na dva dela razviti malo i uviti u rolnicu.
U dugačak pleh poredjati listove svežeg kupusa i staviti rolnice hleba pobrašnjiviti ih i pokriti krpom da se udvostruče.
Uključiti rernu na 210 stepeni pa kad se ugreje smanjiti na 190 stepeni C i peći hleb 50-60 min.
( Bakina kuhinja )