recept dana

NEDELJNI RUČAK KOJI ĆE ODUŠEVITI UKUĆANE: Sarme sa domaćim kobasicama, ukus koji obara!

0

Naučite najbolje recepte uz malo truda.

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 

 

Listovi kiselog kupusa
2 para domaće kobasice
500gr mešanog mlevenog mesa
50 gr pirinča
200 gr suve slanine
200 gr suvih rebara
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
aleva slatka i tucana paprika ljuta
mlevenog bibera
ulja, soli
masti ili ulja

 

foto: Bakina kuhinja


Priprema:

Na ulju propržiti malo sveže kobasice. Kad se proprže izvaditi pa dodati sitno seckan crni luk pa ga ispržiti dodati mleveno meso.
Skinuti sa šporeta pa dodati sitno seckanu domaću kobasicu (može u secku) alevu slatku može i tucanu papriku, bibera, soli beli luk i opran pirinač.

 

Odvojiti listove ako je jako kiseo i slan oprati u 2 vode. Velike listove preseći na pola i skloniti zadebljali deo.

List staviti na dasku ili na dlan staviti kašiku fila pa malo istanjiti na dužinu saviti list sa strane i uviti u sarmu uzanu i duguljastu .Redjati uspravno u šerpu u staviti sdsuvu slaninu i rebra već šta imate, i odozbo malo nasečenog kupusa. Dodati još aleve paprije i tucane masti ili ulja i naliti vodom. Sarmu kuvati na tihom da krčka oko 2 sata. Uz sarmu ide proja.

 

 

 

makonda-tracker