Uz malo truda postanite vrsni "poslastičar".
![foto: Bakina kuhinja](/data/images/2020/10/18/11/307687_121735557-390446955455984-8473977044335663143-n_ff.jpg?ver=1603012411)
Sastojci:
Za fil:
8 žumanaca, 100 gr šećera, 2 vanilin šećera, 150 gr čokolade, 200 gr maslaca, 1 kesica šlaga.
Za koru:
8 belanaca, 6 supenih kašika šećera, 150gr mlevenih oraha, 8 supenih kašika brašna.
Priprema:
Fil:
Žumanca, šećer i vanilin šećer umutite prvo u posudi pa onda kuvajte na pari-10ak min. Žumanca su kuvana kada kašikom provučete kroz njihi vidi se dno.
Dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Ostavite ovo malo da se prohladi, pa dodajte u izmućen maslac na sobnoj temperaturi. U ovo dodati izmućeni šlag . Ostavite fil u frižideru sat vremena.
![](/data/images/2020/10/18/11/307689_121971748-679894732950535-4526242877345850477-n_ff.jpg?ver=1603012469)
Kora:
Umutiti belanca,i dodajte prstohvat soli ,pa dodati šećer - mutiti . Onda špahnom mutiti i dodati orahe, brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Peći u plehu od rerne koji ste obložili papirom za pečenje. . Kore iseći na 3 dela da se dobiju 3 jednaka pravougaonika.
Posebno na pari otopiti 100 gr čokolade sa 3 supene kašike ulja.
Kada sklonite sa ringle, dodajte jednu supenu kašiku margarina jer će čokoladi dati sjaj i čvrstoću.
Svaku koru premazati filom, a odozgo preliti topljenom čokoladom.