Za crveni sos na ulju propržite sitno iseckani crni luk, dodajte meso, posolite, pobiberite i dinstajte 10-tak minuta.
Potrebno je:
500 g kora za lazanje
300 g kačkavalja
Za bešamel sos:
60 g putera
60 g brašna
4 čaše mleka
po ukusu so
po ukusu mleveni crni biber
Za crveni sos:
3 glavice crnog luka
1 kg mešanog mlevenog mesa
1,5 l soka od paradajza
1 lovorov list
1 kašikica šećera
po ukusu so
po ukusu mleveni crni biber
po ukusu ruzmarin
po ukusu bosiljak
Priprema:
Za crveni sos na ulju propržite sitno iseckani crni luk, dodajte meso, posolite, pobiberite i dinstajte 10-tak minuta.
Nakon toga prospite vodu koju je pustilo meso, nalijte sok od paradajza, dodajte lovorov list, bosiljak i ruzmarin po ukusu. Dodajte so i biber i suvi biljni začin, stavite 1 malu kašičicu šećera i kuvajte na tihoj vatri 20 minuta.
Za bešamel sos u dublji sud stavite puter da se rastopi.
Zatim u puter sipajte brašno i mešajte, kratko da se brašno malo uprži.
Postepeno dodajte toplo mleko i energično mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Posolite i pobiberite po ukusu, kuvajte na tihoj vatri do željene gustine.