Rashladiće vas očas posla!
Idealan recept za sve ljubitelje slatkiša i sladoleda.
Sastojci:
- Dve šolje čokoladnog krema
- Šest šolja pirinčanih pahuljica
- 3,7 litara sladoleda od vanile
Priprema
Najpre stavite okrugli kalup za torte i veliku posudu za mućenje u zamrzivač da se ohlade. U većoj šerpi na šporetu pomešajte krem i pirinčane pahuljice, vatru podesite na najmanje i mešajte dok se ne sjedine, piše Mondo.
Veći pleh obložite papirom za pečenje i ovu smesu nalijte i ravnomerno rasporedite, pa stavite u frižider da se stegne.
U međuvremenu, sladoled izvadite iz zamrzivača i ostavite oko pola sata na sobnoj temperaturi da omekša. Nakon toga, iz frižidera izvadite mešavinu pahuljica i krema i stegnutu smesu isecite na komadiće veličine jednog zalogaja. Iz zamrzivača izvadite kalup za tortu i posudu za mućenje.
Odvojite dve šolje pirinčanih pahuljica i krema sa strane, a ostatak pomešajte sa sladoledom od vanile u posudi za mućenje. Ovu smesu sipajte u kalup za tortu, a odozgo stavite preostalu smesu pahuljica i krema.
Pokrijte torticu samolepljivom folijom i ostavite u zamrzivač nekoliko sati.