Predstavljamo vam sjajan recept za domaću poslasticu koja će očarati celu porodicu
Sastojci:
- 3 šolje (250ml) mleka
- 6 žumanaca
- 2/3 šolje šećera
- 1 kašičica ekstrakta limuna
- Sitno rendana korica tri limuna
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- 1/3 šolje nerazređenog koncentrata limunade
Priprema
Mleko sipajte u šerpicu i stavite na šporet da prokuva, poklopite i ostavite sa strane, piše Stvar ukusa.
Žumanca i šećer dobro umutite mikserom dok ne postanu gusta i svetla. Smesu žumanaca i šećera lagano sipajte u mleko, stalno mešajući, vratite na šporet i zagrevajte na laganoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Konstantno mešajte varjačom. Ne dozvolite da prokuva jer bi jaja mogla da koaguliraju. Dodajte ekstrakt limuna, koricu i sok pa promešajte.
Ostavite da se smesa ohladi na sobnoj temperaturi pa stavite u frižider na najmanje 3 sata. Nakon toga stavite smesu u zamrzivač ili u mašinu za sladoled. Ako stavljate u zamrzivač gledajte da promešate smesu žicom za mućenje, svakih 20 minuta, dok se u potpunosti ne zaledi. Kad počne da se zamrzava dodajte koncentrat i nastavite sa postupkom.