recept dana

ZASLADITE SE NAKON RUČKA: Domaće PRINCES krofne setiće vas na detinjstvo!

0

Napravite dva fila 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Testo:

200 ml vode

100 ml ulja

6 kašika brašna

3 jajeta

 

Fil I:

800 ml mleka

2 pudinga sa ukusom slatke pavlake

6 kašika šećera

100 g margarina

 

Fil II:

100 g šlag krema

1/2 čaše mleka

1 kašika šećera

 

Priprema:

 

Staviti 200 ml vode i 100 ml ulja da prokuvaju, a kada prokuvaju, dodati im 6 kašika brašna i umešati u homogenu smesu. Kada se smesa ohladi, dodamo 3 jajeta i umutimo mikserom. Od te smese špricem pravimo oblike i ubacimo u unapred zagrejanu rernu na 200 stepeni.

 

Jako bitno je da kad se krofne ubace u rernu, rernu ne otvarati 20 minuta. Peći dok ne porumene.

 

Kada se princes krofne ohlade, sečemo ih na pola, meni lično najviše odgovara reckasti nož.

 

U 500 ml mleka dodamo 6 kašika šećera i čekamo da proključa. U ostalih 300 ml mleka razmutimo prah od 2 pudinga od slatke pavlake, a kada proključa mleko, mešajući ih spojimo, kako se ne bi stvorile grudvice. Kada se taj fil ohladi, dodamo mu 100 gr magrarina i umutimo mikserom. To je prvi fil i njime punimo predhodno isečene princes krofne.

 

Preko prvog fila stavljamo fil od šlag krema, umućenog sa pola čaše mleka i kašikom šećera.

 

Kada smo stavili oba fila, prekrijemo ih odsečenim delom princes krofne.

 

Na kraju ih pospite prah šećerom.

 

foto: Instagram

 

 

makonda-tracker