Većinu sastojaka možete naći u svojoj kuhinji
Pola kilograma brašna sipajte u posudu. Možete da pomešate glatko i oštro brašno, i to tako da oko 300 do 350 grama bude glatko, a ostatak oštro brašno. Navedene količine biće dovoljne za dva kućna pleha.
Zatim po redu dodajte sastojke: dve kašičice soli, jednu šećera, 5 grama suvog kvasca (nešto manje od cele kesice uobičajenog pakovnja od 7 grama; može se dodati i svež kvasac, li se za kućnu upotrebu i manje količine preporučuje se suvi).
Kada izmešate suve sastojke, dodajte: 0,3 dl mleka, 2,3 dl vode i 0,3 dl maslinovog ulja.
Pomešajte sve sastojke u posudi dok se ne sjedine, a potom nastavite da ga mesite na glatkoj površini posutoj oštrim brašnom.
Kada ste zamesili testo, vratite ga u posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite da odmara na toplom oko sat – sat i po vremena.
Testo razvaljajte na površini posutoj brašnom do željene debljine, pa na njega poslažite željene sastojke.