Priprema hrane nikad nije bila lakši posao
Ako postoji iko od koga se mogu čuti vredni saveti za pripremu hrane, onda je to svakako slavni kuvar Gordon Remzi.
Evo njegovih saveta koji mogu biti vrlo korisni baš u svakoj kuhinji. Pročitajte ih i primenite neki od njih.
1. Prilagodite mlin i kontrolišite količinu bibera
Mlin za mlevenje bibera u sredini ima maticu koja se može malo otpustiti ili zategnuti, u zavisnosti od toga da li želite da bude sitnije ili krupnije mleven. Grubo mleven koristi se kao začin na odresku, to jest na komadu mesa koji treba da ostane hrskav, dok je mleveni biber najbolji za čorbe i sosove.
2. Kad koristite streč-foliju za pakovanje, pokvasite dasku
Kad god koristite samolepljivu foliju za pakovanje mesa ili povrća, prvo malo pokvasite dasku za seckanje da se najlon ne zalepi, samo je nemojte previše kvasiti, jer to može da oteža stvar
.
3. Kako iz limuna izvući više soka
Stavite limun na pult, pritisnite ga i valjajte (rolajte) rukom, jer to razgrađuje njegovu unutrašnjost, pa ćete na kraju moći lakše da ga iscedite. Ovaj trik deluje i kod limete, koju je teže iscediti.
4. Kad koristite foliju, sjajnu stranu okrenite spolja
Ako niste znali, alu-folija ima dve strane. Mat strana bolje izoluje toplotu, pa bi hrana trebalo da dodiruje tu stranu, dok sjajna strana treba da bude okrenuta ka spolja.
5. Ne kidajte list po list peršuna
Okrenite struk peršuna naopako i pređite oštrim nožem preko listova. Tako ćete skinuti više lišća, brže nego da kidate listić po listić.
6. Kivi jednostavno oljuštite kašikom
Presecite kivi na pola, pa kašičicu zavucite između kože i mesa i odvojte ih jedno od drugog.
7. Beli luk je lakše seckati s malo soli
So deluje abrazivno i pomaže da se vlakna belog luka razgrade, pa je korisno posoliti ga kada želite da iseckate beli luk što sitnije.