Ispecite ih brzo i lako uz ove trikove
Sastojci:
100 gr brašna
25 gr kakao praha
na vrh noža soli
1 kašika prah šećera
2 srednja jajeta
1 kašika otopljenog putera + ulje ili puter za prženje
300 ml mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
10 višanja
Čokoladni fil:
100 gr dobre crne čokolade
15 gr putera
1,5 kašičica meda
70 ml punomasnog mleka
Šlag:
250 ml pavlake
2-3 kašičice prah-šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
Za posipanje:
4 kašičice prepečenih listića badema
kandirana kora pomorandže (po želji)
Priprema: Prosejte brašno, kakao prah i dodajte so pa umešajte šećer. Napravite udubljenje u sredini, umešajte ulupana jaja, otopljeni puter, mleko i ekstrakt vanile. Izmešajte testo da bude glatko i ostavite da stoji oko pola sata. Ispecite palačinke od testa.
Za fil, otopite čokoladu, med i puter, pa dodajte mleko da dobijete glatku masu. Za šlag, umutite pavlaku s prah-šećerom i dodajte vanilu, pa dobro rashladite.
Nafilujte palačinke, ukrasite šlagom i pospite bademom i pomorandžom.
Napomena: ovaj desert je pripremljen sa minimumom šećera, ako volite slađe kolače, povećajte količinu meda i dodajte nekoliko višanja.