recept

BEZ ŠEĆERA I BRAŠNA, A NEODOLJIVO SOČAN I UKUSAN: Za ovu čokoladnu fantaziju potrebna su vam samo TRI SASTOJKA!

0

Ovaj kolač je poseban je ne sadrži šećer ni brašno, a uprkos tome ima neodoljiv ukus.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Pun ukus i penasta tekstura su glavni su aduti ovog kolača. Jednostavan je za pripremu, jer će vam biti potrebno svega 3 sastojka. Sigurno je da će vam gosti tražiti parče više!


Sastojci:

 

175 g crne čokolade
7 jaja
140g maslaca

 

Priprema:


Pripremite kalup za kolač, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu izlomite na kockice i istopite na pari, pa kada je čokolada istopljena dodajte maslac, koji ste pre toga isekli na kockice. Sve zajedno mešajte dok ne dobijete tečnu smesu.


Odvojite žumanca od belanaca, pa u jednoj posudi umutite žumanca lagano im dodavajući ohlađenu smesu čokolade i maslaca.


U drugoj posudi umutite belanca, pa ih po malo dodajte u prethodnu smesu, dok ne postane homogena.


Smesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom.

Kalup stavite u veću tepsoju koja je napunjena vrućom vodom, pa sve stavite u rernu i pecite na temperaturi od 150 stepeni.

 

Potreban period pečenja je 25 minuta, kada bi kolač trebao da bude gotov.

Izvadite ga iz rerne, sačekajte da se ohladi, pa nakon toga pospite šećer u prahu preko.


Služite kolač uz sezonsko voće, uz njega će ovaj kolač biti još ukusniji.

 

 

makonda-tracker