Iskoristite sezonsko voće! Ne dozvolite da propada na granama. Napravite nezaboravni desert
Potrebno je: 500 gr trešanja; 300 gr šećera; 4 jaja; 4 kašike griza; 1 limun; 100 ml ulja; 8 listova tankih kora za baklavu; može i 1/2 praška za pecivo.
Priprema: Umutiti jaja sa 4 kašike šećera, dodati griz i ulje može i 1/2 praška za pecivo i sve dobro izjednačiti. Raširiti prvu koru malo je pouljiti pa dodati preko nje drugu koru koju premažite jajima i grizom obilno.
Preko nje dodaj treću koru, i nju premazati i četvrtu koru premazati i na dno ubaciti pola očišćenih trešanja..
Saviti stranice i uviti u rolat. Tako uraditi i sa drugom rolnicom. Ostatak jaja i griza premazati preko rolnica. Peku se na 200 stepeni C oko 40-45 min.
Ušpinovati malo šećer dodati limun na kolutove može i vanilin šećer pa toplu pitu preliti sa toplim sirupom.
Ostaviti da upije i hladnu seći.