mmm...

ISKORISTITE PRVE TREŠNJE ZA OVAJ SAVRŠENI DESERT: Štrudla koju ćete obožavati - LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA!

0

Iskoristite sezonsko voće! Ne dozvolite da propada na granama. Napravite nezaboravni desert

foto: BAKINA KUHINJA
foto: BAKINA KUHINJA

Potrebno je: 500 gr trešanja; 300 gr šećera; 4 jaja; 4 kašike griza; 1 limun; 100 ml ulja; 8 listova tankih kora za baklavu; može i 1/2 praška za pecivo.

 

Priprema: Umutiti jaja sa 4 kašike šećera, dodati griz i ulje može i 1/2 praška za pecivo i sve dobro izjednačiti. Raširiti prvu koru malo je pouljiti pa dodati preko nje drugu koru koju premažite jajima i grizom obilno.

 

Preko nje dodaj treću koru, i nju premazati i četvrtu koru premazati i na dno ubaciti pola očišćenih trešanja..

 

foto: BAKINA KUHINJA

Saviti stranice i uviti u rolat. Tako uraditi i sa drugom rolnicom. Ostatak jaja i griza premazati preko rolnica. Peku se na 200 stepeni C oko 40-45 min.

 

Ušpinovati malo šećer dodati limun na kolutove može i vanilin šećer pa toplu pitu preliti sa toplim sirupom. 

 

Ostaviti da upije i hladnu seći.

 

 

makonda-tracker