recept dana

ŠVEDSKA TORTA OD BADEMA JE PRAVI IZBOR ZA PROLEĆNE DANE!

0

Rapsodija ukusa na tanjiru!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

100 g badema na listiće

200 g mevenih badema

4 jaja

220 g šećera

100 ml slatke pavlake

250 g putera

 

Uputstvo:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni. 100 g listića od badema raširite po pek papiru i u rerni malo propržite - dok ne porumene.

 

Fil: Razdvojte žumanca od belanca. Žumanca sa 80 g šećera i 100 ml slatke pavlake stavite u šerpicu i ugrejte na laganoj vatri uz stalno mešanje sa žicom, dok ne počne da se zgušnjava. Pazite da ne provri!

 

Kada se krem zgusne, ohladite ga tako što ćete staviti vašu šepu u veću šerpu koju ste pre toga napunili hladnom vodom. Neprestano mešajte sa žicom, dok se fil ne ohladi.

 

Nastavak na sledećoj strani

 

makonda-tracker