ukusno domaće

Tradicionalna ŠTRUDLA sa ORASIMA je pravi izbor za vas!

0

Recepti naših baka su dragoceni. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

400 g brašna

30 g kvasca

100 ml mleka

5 kašika šećera

3 žumanceta

4 kašike jogurta

rendana kora od limuna

prstohvat soli

 

Fil:

 

200 g mlevenih oraha

3 kašike šećera

50 ml mleka

 

Fil: Sjedinite mlevene orahe i šećer, a zatim prelijte vrelim mlekom i promešajte. Ostavite da se prohladi dok pripremate testo.

 

Testo: U mlako mleko stavite kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe.

U vanglicu sipajte brašno i napravite udubljenje u sredinu. Sipajte mleko sa nadošlim kvascem, jogurt, a zatim dodajte šećer, žumanca, rendanu koru i prstohvat soli. Umesite testo i ostavite na toplom 30-45 minuta.

Nadošlo testo razvucite na 5 mm debljine i premažite pripremljenim filom od oraha. Uvijte štrudlu i složite u podmazan kalup. Pecite 40 minuta na 180 °C

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by cokoladito&med (@cokoladito) on

 

 

makonda-tracker