divno

Napravite NEODOLJIVU Švarcvald tortu! Bliži se vreme praznika!

1

Više ne postoje nedoumice u vezi sa izborom slatkiša.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kako se bliži vreme praznika svi smo u nedoumici koji slatkiš napraviti i zaseniti goste. Prva pomisao nam je izvanredna Švarcvald torta, sa čokoladom i voćem.

 

 

Sastojci:

Biskvit

7 jaja

250g šećera

1 vanil šećer

3 kašike ulja

100g brašna

60g kakao praha

2kesice praška za pecivo

 

Prvi fil:

 

250ml slatke pavlake 

200g tamne čokolade za kuvanje

350g višanja

 

Drugi fil:

 

250g slatke pavlake

3 kašike šećera u prahu

1 vanilin šećer

3 kašike maraskino likera

 

Ukrašavanje:

 

250g slatke pavlake

komadici mlečne čokolade

kandirane trešnje ili maline

 

Priprema: Belanca odvojite od žumanaca pa ih mutite u čvrst sneg postepeno dodavajući 150g šećera. U međuvremenu umutite i žumanca sa preostalim šećerom i vanilin šećerom, a kada se dobro umute postepeno dodajte kašiku  po kašiku ulja uz stalno mešanje. U odvojenoj posudi prosejte brašno, kakao prah i prašak za pecivo, pa postepeno dodajte masi od žumanca da postane jako gusto. Ručno varjačom, umešajte sneg od belanaca. Izlijte smesu u kalup 26cm pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Dobro ih ohladite da presečete na tri jednake kore. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lidija Varga (@lidija.lvarga) on

Prvi fil: Slatku pavlaku zagrejte do ključanja pa prelijte preko izlomljenih čokolada. Mešajte dok se sva čokolada ne otopi i krema ne postane ujednačena. Posle toga stavie u frižider da se potpuno ohladi i malo stegne. Višnje očistite od koštica, ukoliko ih imaju.

 

 

Drugi fil: Slatku pavlaku dobro umutite sa šećerom i vanilin šećerom, a na kraju umešajte liker od višanja.

 

Slaganje: Prvu koru dobro natopite sokom od višanja, ravnomerno poređajte oceđenje višnje pa preko raspodelite čokoladni ganaš. Poklopite sledećom korom, pa i nju dobro natopite. Namažite koru kremom od slatke pavlake, poklopite trećom korom i opet je natopite. Tako pripremljenu tortu ostavite da se hladi barem jedan sat, pa je dekorišite slatkom pavlakom, čokoladom i kandiranim trešnjama.

 

 

 

 

 

makonda-tracker