pokušajte!

UKUSAN OBROK ZA SAMO 150 DINARA: Tradicionalni recept u modernom ruhu

1

Recept je veoma prost, mogu da ga naprave i kuvari početnici jer se ovi preuksuni gibanica mafini bukvano svode na "smuti, pa prospi" varijantu.

mafin
mafin foto: Shutterstock

Pa ako imate dilemu šta ćete večeru ili doručak, mi vam dajemo super ideju.

 

Priprema: 

 

Umutite dva jaja, pa ih pomešajte sa usitnjenim sirom i očišćenim i sitno isečenim spanaćem. U drugoj posudi pomešajte vodu, prašak za pecivo i so. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalupe za mafine uljem.

Polovinu svake kore poprskajte vodom u kojoj je prašak za pecivo, zgužvajte, umočite u mešavinu jaja, sira i spanaća, pa je umotajte u suvu polovinu kore, kao loptu.

 

 

Svaku loptu spustite u podmazan kalup od mafina, odozgo premažite umućenim jajetom i po želji pospite susamom i posolite. Pecite oko 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju.

 

 

makonda-tracker