Recept je veoma prost, mogu da ga naprave i kuvari početnici jer se ovi preuksuni gibanica mafini bukvano svode na "smuti, pa prospi" varijantu.
Pa ako imate dilemu šta ćete večeru ili doručak, mi vam dajemo super ideju.
Priprema:
Umutite dva jaja, pa ih pomešajte sa usitnjenim sirom i očišćenim i sitno isečenim spanaćem. U drugoj posudi pomešajte vodu, prašak za pecivo i so. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalupe za mafine uljem.
Polovinu svake kore poprskajte vodom u kojoj je prašak za pecivo, zgužvajte, umočite u mešavinu jaja, sira i spanaća, pa je umotajte u suvu polovinu kore, kao loptu.
Svaku loptu spustite u podmazan kalup od mafina, odozgo premažite umućenim jajetom i po želji pospite susamom i posolite. Pecite oko 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju.