Lako je za pripremu ali i za novčanik.
Nema osobe koja ne voli sutlijaš!
Staro jelo, jednostavno za pripremu, lako za novčanik a ukus oduševljava, piše stvarukusa.rs
Međutim, da li ste probali ovaj modifikovan recept? Ukoliko ste ljubitelji kokosa i čokolade, nećete prestati da ga pravite!
Potrebno je:
- 1 čaša pirinča
- 2 čaše vode
- 0,5 l mleka
- 5 kašika kokosa
- 3 četvrtine čaše šećera
- 1 žumanac
- 100gr čokolade
- 100ml neutralne pavlake
Priprema:
Stavite čašu pirinča u šerpu i nalijte dve čaše vode, stavite da se kuva. U međuvremenu u drugoj šerpici ubacite 5 kašika kokosa i 0,5 l mleka koje ćete kuvati na srednjoj temperature, kako bi mleko dobilo aromu. Kada ispari voda iz pirinča, procedite mleko i nalijte u pirinač. Naravno, tada dodajte ¾ čaše šećera i prstohvat soli.
Stalno mešajte žicom i nikako ne dozvolite da vam zagori. Kada pirinač bude kuvan, sklonite sa vatre i dodajte jedno žumance. Lepo umešajte i sipajte smesu u činije ili teglice.
Dok vam se puding hladi, zagrejte 100 ml neutralne pavlake do tačke ključanja. Potom 100 g crne čokolade, koju ste prethodno iseckali da bi se lakše istopila, stavite u činiju preko koje ćete naliti vruću pavlaku. Mešajte smesu dok se čokolada i pavlaka lepo ne sjedine. Ovu čokoladnu smesu izlijte u činije preko pirinča.
Rezultat je lagani desert koji odlično igleda ako ga poslužite u providnim posudama.