MAĐARSKI SPECIJALITET

Torta sa debelim filom čokolade: Napravite Rigojanči tortu (RECEPT)

0

Jedna od najukusnijih poslastica iz Mađarske...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Sastojci:

12 jaja

6 kašika šećera

8 kašika šećera u prahu

3 kašike brašna

3 kašike kakaa

250 g putera

200 g čokolade za kuvanje

 

Uputstvo:

Kora: Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, 3 kašike brašna i 3 kašike kakaa, piše Stil.rs

 

Potom umutiti 6 belanca i 1/2 dodati u prethodno napravljenu masu.

 

Peći u podmazanom plehu na 200 stepeni.

 

Fil: 250 g putera sa 8 kašika šećera u prahu, 6 žumanaca i 200 g rastopljene čokolade umutiti. Tome dodati umućenu polovinu snega od 6 belanaca.

 

Na ohlađenu i izvađenu koru iz pleha preliti ceo fil i posuti kakao ili ukrasiti po želji.

 

 

 

makonda-tracker