Simit je izuzetno jednostavan za pripremu, zato zasucite rukave i dovedite si dašak turskog doručka
Simit je pecivo sa susamom koje možete da pronađete u svakog turskoj pekari. Doručak ne mogu da zamisle bez ovog okruglog peciva, baš kao ni bez šoljice kafe.
Potrebno vam je:
2,5 šolje brašna
1 kašičica soli
1 šolja tople vode
1 kašičica suvog kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice maslinovog ulja
1 kašika vode
1 šolja prepečenih semenki susama
Priprema: Sve sastojke za testo stavite u posudu i umesite glatko testo. Pokrijte posudu i ostavite na toplom 1 sat. Rernu ugrejte na 200 stepeni. Testo razvaljajte i secite na trake. Svaku traku rukama urolajte u dužinu od 24 cm, u oblik grisina.
Zatim, traku smotajte u pletenicu od dve niti i onda formirajte okrugli oblik simita. Simit stavite u posudu za pečenje, premažite vodom i obilno pospite susamom. Pecite 20-25 minuta dok ne postanu zlatno žute boje.